Pitchen in het Goffertstadion

Leerlingen van Het Rijks vmbo campus uit Nijmegen mochten het idee voor hun onderneming presenteren in de businesslounge van het Goffertstadion. Even wat anders dan een presentatie in de klas! Presenteren in een skybox met uitzicht op het voetbalveld. ‘Dit is een plek waar ondernemers elkaar ontmoeten’.

De leerlingen presenteerden zichzelf, hun kwaliteiten en het idee voor hun onderneming. Ze vertelden over hun dromen tegenover een panel van ondernemers. Deze ondernemers gaven tips en feedback om zo het idee aan te scherpen. Onderwijs en de echte ondernemerswereld ontmoetten elkaar.

Er waren veel uiteenlopende ideeën: van een winkel met zelf ontworpen kleding, een beveiligingsbureau, een multiculturele supermarkt tot een eigen parfumlijn. Gepassioneerde leerlingen zorgden voor hele leuke en boeiende pitches. Het was natuurlijk heel spannend, maar bij sommige leerlingen kwam de ondernemer al helemaal naar boven. Zo kreeg een leerling als feedback: ‘Jij straalt business uit!’ Een van de mooiste complimenten om van een echte ondernemer te krijgen.