Het magazine voor GoFuture vmbo-bkg

Geplaatst in: vmbo bkg | 0

GoFuture heeft een kleurrijk magazine gemaakt ter ondersteuning van de uitdagingen in de leeromgeving voor vmbo-bkg. Het magazine zit barstensvol testjes, persoonlijke pagina’s, achtergrondinformatie, voorbeelden en een compact ondernemingsplan.

GoFuture magazine is aanvullend op de online lesmethode. Of de leerlingen online achter de computer werken, of samen in de klas, het magazine biedt steeds ondersteuning. Soms is het een werkboek en soms een naslagwerk of tijdschrift met achtergrondartikelen.

 

“Ze wilden zelfs niet knippen in het magazine waar dat eigenlijk de opdracht was, ze zijn er super zuinig op!”        

– Tessa van den Bosch, Wellant College vmbo groen

 

De ondernemende leerlingen bouwen een offline portfolio op met de focus op hun persoonlijke kenmerken en voorkeuren in het eerste deel van het magazine. Zodra ze met GoFuture in teams gaan werken is het magazine de bron van extra informatie, interviews, begrippen en voorbeelden van begrotingen.

De achterkant van GoFuture magazine zorgt ervoor dat het eigen project van de leerlingen samenhang krijgt. Ze komen na elk blok terug bij hun eigen ondernemingsplan en vullen dat steeds verder aan met de kennis die ze hebben opgedaan.